2 Temmuz 2013 Salı

SU GİBİ


Su gibi berrak ve duru, su gibi saf ve temiz. Su gibi akar dağları aşar, yol bulur kendi mecrasına ulaşır. Akarsular, şelaleler ve tüm su kaynakları; hepsi de bir bir gezilesi, görülesi eşsiz güzellikler. Hepsi bizler ve tüm doğadaki canlılar için olmazsa olmaz ortak nimetler.
Bugün öğle yemeğinden sonra su bardağında yarıma yakın bir ölçüde suyun tepsimde kalmış olduğunu fark ettim. Bu eşsiz nimetin israf olacağını ne yazık ki üzülerek düşündüm. Hemen bu farkındalıkla bu hatamı telafi etmese de biraz olsun bu farkındalığımın pekişmesi maksadıyla bu düşüncemi bir kayda dönüştürmek istedim.  Her öğrenmenin kalıcı olması için bunun yazıya dökülmesinin çok faydalı olacağını biliyoruz. Bu itibarla içeceğim zaman bardağıma su doldurmaya ve de içebileceğim kadar su kullanmaya özen göstermem gerektiği konusunda artık daha  bir bilinçliyim inşallah.
Acizane fikrim o ki;bu kadar önemi bilinen ve havadan sonraki temel ihtiyaç olan   doğa nimetinin kullanılmasında hepimize çok önemli görevler düşüyor.Bunların başında ilk sırada, suyun bir damlasının bile israf edilmemesi geliyor kuşkusuz.Özellikle de kamu veya ortak kullanım alanlarında suyun kullanımında tıpkı evlerimizde  ve kendi iş yerlerimizde fatura kaygısı taşıdığımız aynı özenle davranmamız.Musluk ayarını sorumluluk adına dikkatlice yapmamız.Bu noktada hem ortak kaynakların kullanımına ait değer anlayışımızın engin düzeyde olması,hem de duyarlılık gösterip bu anlayışın yerleşmesi bakımından örnek teşkil edecek şekilde tutum sergilememiz.Bilinç düzeyimizin ortalamada yukarı seviyelere doğru artan oranda seyretmesi için çaba göstermemiz.  Bu manada yapılması gereken çok şey ve dikkat edilecek bir çok durum sıralayabiliriz.Mesela bahçe sulamasının kuyu sularından sağlanması, hakeza  araç temizlikleri .Bozuk muslukların veya vanaların süratle onarılması .Daha sıralanabilecek bir dolu uygar İnsana yaraşır titizlik.Netice de bu değer biçilmez ortak kaynakların  hepsi hepimiz için.
Paylaşmak Sevgidir,Berekettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder